Bekledingsreiniger

En dan gebeurt het. Je koopt een nette auto, een Golf 4 in dit geval, met mooie lichte bekleding. Nou ja, mooi, toen hij nieuw was misschien.Vieze bekleding Golf Highline Naar alle waarschijnlijkheid was deze bekleding nooit schoongemaakt. Het is dan ook niet gek dat er wat achterblijft en de bekleding er wat smerig uitziet. Ik denk dat donkere bekleding net zo vies is, maar dat zie je niet zo. Hier moest dus iets aan gedaan worden. Aangezien ik ook nog geen stofzuiger had, wilde ik iets om bekleding mee te reiniger en stof te kunnen zuigen. Aangezien het een profi ding moet zijn, heb ik mijn oog laten vallen op een Kärcher.

Vanuit de poetswereld waren de kritieken niet zo heel lovend. De meeste poetsers vonden andere extractors beter. Waarschijnlijk zonder deze geprobeert te hebben.

 

Ik heb de Kärcher SE 4001 gekocht.

Karcher SE 4001Dit is in feite een stofzuiger zoals je waarschijnlijk toch van plan was te kopen. Alleen kan een gewone Kärcher droog en nat zuigen, dit is een extractor (of tapijtreiniger genoemd). Dat wil zeggen dat hij ook water kan sproeien. Dus in een beweging sproeit ie water op de bekleding en meteen daarna zuig je het weer droog. Daardoor trekt het water niet diep in de stoel en spoel je de bekleding als het ware schoon. Voor het reinigen van bekleding ben je wel een extra hulpstuk nodig. Ik heb voor de machine 143 euro betaald. De zuigmond bleek in Nederland erg duur (boven de 40 euro), dus die heb ik in Duitsland bestelt. Daar kostte die slechts 23 euro. Best wel een fors verschil.

 

Kärcher bekledingsreinigerDoordat deze zuigmond een dunne maar lange opening heeft wordt het water erg goed opgezogen. Op de foto kun je ook zien waar de waterspuitopening zit. Zodra ik hem weer eens gebruik zal ik een filmpje maken van hoe het werkt. Op het moment heb ik even geen auto’s die het nodig zijn 🙂

 

 

 

 

 

Zie hier het resultaat:

Golf 4 Highline schone bekleding Dat ziet er toch een stuk beter uit 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Om het verhaal compleet te maken, je bent ook nog een reiniger nodig. Ik heb voor een eerdere Golf tapijtreiniger van HG geprobeert, maar dat was het niet voor mij. Aangezien ik al APC (All Purpose Cleaner) van Autoglym gebruikte, heb ik dat geprobeert. Dat ging veel beter, maar dat is voor een klein spuitflesje toch wel prijzig. Daarom heb ik 3,75 liter APC van Meguiars aangeschaft:

Meguiars APCGoed spul. Je kunt het verdunnen, dus het levert nog meer op wat je kunt gebruiken om allerlei dingen af te nemen/ schoon te maken. Voor bekleding reinigen doe ik wat in het water in de extractor en en indien nodig spuit ik bij met een sterkere verhouding (ongeveer 1 op 6).

Moraal van het verhaal, koop een extractor en koop een jerrycan APC er bij. Ik denk dat je dat bij een auto als deze Golf in 1 keer terugverdient.

Niet vergeten de auto even een paar dagen met het raam wat open te laten drogen!

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.

One Response to “Bekledingsreiniger”

  1. Ro June 29, 2016 at 9:14 pm # Reply

    Ha Michel, als je schone handdoeken op de stoelen laat liggen totdat het droog is, dan heb je geen last van eventuele kringen.

Leave a Reply