Leuke Jaguar gekocht

Via BVA een leuke Jaguar gekocht. Afkomstig uit het faillisement van Koops Furness. Het was nog even spannend, want het duurde 2 dagen voordat ik hoorde of hij gegund werd. Nou, dat werd hij. Zoals iedereen die een beetje kan googelen kan zien, heb ik de veiling gewonnen met 6.550 euro. Er komen jammer genoeg nog wel aardig wat kosten bij voor BVA. Dat maakt dat de totale rekening op ruim 7.800 euro uit kwam. Dit is voor mij echt een exportauto, vanwege een BPM teruggave van 3400 euro. Dus inderdaad heb ik er netto 4400 euro voor betaald.

Ik heb een 2 weken verzekering afgesloten via DIKS. Dat ging erg soepel. Online aanvragen en eigenlijk meteen de groene kaart gemailed gekregen. Die verzekering was ik nodig om hem naar mijn hal te kunnen rijden, aangezien ik nog geen handelaarskenteken heb. Die dingen gaan me zo veel geld schelen :-).

Nadat ik het kenteken en zo ontvangen had, is deze Jag geƫxporteerd, heb ik Duitse papieren aangevraagd (zo relaxed als je in Duitsland woont ;-). Daarop heb ik de BPM teruggave aangevraagd en heb ik de Jag begin December in Duitsland te koop gezet.

Na 2 weken is hij verkocht. In eerste instantie had ik hem te koop voor 7400 euro, maar daar kwamen geen reacties op. Na een verlaging naar 6400 euro heb ik hem dus verkocht. Bij de onderhandeling is de eindprijs uitgekomen op 5.400 euro. De reden daarvoor is dat de banden aan vervanging toe waren, de TUV (Nederlandse APK nog) in februari afliep en hij aangaf onderhoud nodig te zijn. Ik heb hem dus verkocht zonder iets aan te doen. Zelfs niet eens gewassen….

Het opbrengstenplaatje ziet er dus zo uit:

Aanschaf: 7.800
Verkoop: 5400
BPM: 3.400
Duits kenteken: 169
Verzekering: 109
Nettowinst: 722 euro
Daar heb ik dus in totaal 5 uur werk voor verricht.

Ik probeer altijd een lessons learnt te hebben. Bij deze:
Jaguars zijn liefhebberauto’s, en die kopen Duitsers niet van een Nederlander. Ik heb contacten gelegd met een lokale handelaar om auto’s die bij hem passen, bij hem neer te kunnen zetten. Dat had bij deze Jaguar meer opgeleverd.

Iedere auto nieuw TUV keuren. Dan had ik in ieder geval een betere onderhandelingspositie gehad.Jaguar S type

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.

4 Responses to “Leuke Jaguar gekocht”