RDW aanvraag

Nadat je een geschikte lokatie is gevonden, kan de aanvraag bij de RDW gedaan worden voor de erkenningen. Ik heb gekozen voor:

  • Erkenning handelsvoorraad
  • Erkenning handelskenteken
  • Erkenning export

De erkenning handelsvoorraad is nodig om de auto’s in de handelsvoorraad te kunnen zetten zonder ze te hoeven verzekeren of MRB te betalen. Die ben je altijd nodig als je met auto’s handelt. Ook is deze erkenning voorwaardelijk om de groene handelsplaten te krijgen.

De erkenning handelskenteken is nodig om met groene platen te kunnen rijden. Denk er wel aan dat dit aan regels gebonden is en het dus niet de bedoeling om zelf altijd op groene platen te rijden. Hij het aanvragen kun je opgeven hoeveel handelaarskentekens je wilt. Denk er wel aan dat je voor 2 kentekens je ook 2 keer kosten betaald (RDW, verzekering, belasting en zo). De handelskentekens moeten opgeborgen worden in een afsluitbare voorziening.

De erkenning voor export heb ik gekozen, zodat de procedure voor exporteren voor mij sneller en efficiënter gaat. Een groot deel van de auto’s die ik koop, voer ik uit voor de BPM teruggave. Dan is dit voor mij handiger dan iedere keer langs de RDW te rijden. Hier zit wel een aanvullende eis aan ivm de exportdocumenten, Deze moeten bewaard worden in een goedgekeurde kluis. Deze moet aan de eisen van het RDW voldoen (EN 14450) en indien wat kleiner verankerd worden aan de muur.

Voordat je de aanvraag kunt indienen, moet er van de belastingdienst een document komen, een zogeheten bewijs van hoedanigheid. Deze kun je, als je een BTW nummer hebt, aanvragen via de belastingtelefoon.

Zodra de aanvraag in behandeling is, maakt een controleur van de RDW een afspraak om te komen kijken of je aan de voorwaarden voldoet. Dit was bij mij binnen een week na het versturen van de aanvraag. Deze controleur belde mij met een afgeschermd nummer! Het maken van de afspraak was wel flexibel.

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.
No comments yet.

Leave a Reply