Snel geld – Ford Focus met schade

Zoals je aan de titel al hebt kunnen zien, doe ik ook wel eens deals die heel snel gaan. Zo is daar bijvoorbeeld een Ford Focus met voorschade. Deze heb ik van een particulier bij mij in de buurt gekocht. Ik kon hem kopen voor een leuk prijsje en zag er wel wat in. De voorschade ziet er heftig uit, maar valt op zich best mee. Toch moest er het een en ander aan gedaan worden om hem weer rijklaar te krijgen. Deze Ford Focus had geen WOK status, waardoor het niet nodig is na reparatie naar de RDW te gaan voor een keuring.

IMG_3895 (Small)Ik heb deze Ford Focus gekocht voor 250 euro, marge. Verkocht heb ik hem, na 2 uur, voor 300 euro. Dat maakt 50 euro winst. Ok, niet helemaal, de belastingdienst wil er ook nog iets van hebben. De winstmarge is namelijk 50 euro inclusief BTW. Dat betekend dat ik 9 euro (50 / 1.21*21) moet afdragen en dat ik dus 41 euro verdient heb.

Ok, toegegeven, hier wordt ik niet rijk van, maar bekijk het anders. De totale inspanning bedroeg 10 minuten er mee rijden naar mijn hal. Na 2 uur is hij opgehaald door iemand die hem wilde opknappen. Mijn vrouw was toch aanwezig in de hal voor andere dingen, dus de inspanning was minimaal en 41 euro, is toch geld.

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.
No comments yet.

Leave a Reply