Openbare verkoop – Audi A6 Allroad

Ik struin diverse sites af op zoek naar auto’s. Ook ben ik niet de beroerste om eens iets anders te proberen. Dit keer zag ik een auto te koop die mij aansprak, een Audi A6 2.5 TDI Allroad. Aangezien de verkoop vlak bij was, besloot ik daar heen te gaan. Even wat voorwerk gedaan en gekeken naar wat zo’n Allroad kosten mag. Bij de lokale bank voldoende geld gepind (boter bij de vis, meteen contant betalen) en op naar de verkoop.

Daar aangekomen even in de auto gekeken (met name de km stand) en er een rondje omheen gelopen. Toen was het even wachten tot de veiling van start ging. De deurwaarder van de belastingdienst begon met de voorwaarden van de verkoop. Ook vertelde hij iets over de te verkopen Audi. Zo had de eigenaar aangegeven dat er een andere motor in gekomen was. Goed om te weten. Toen ging de veiling van start….

100 euro, 200…… 2700 euro….. niemand meer dan 2700 euro, eenmaal, a….. Ho, ik bied 2800, niemand meer dan 2800? Verkocht. Ja, het duurde niet veel langer dan de tijd die het kostte om dit te lezen. Hooguit 10 seconden. Aangezien ik de hoogste bieder was, had ik hem gewonnen. Afgerekend bij de belastingdeurwaarder, de papieren gekregen om hem te vrijwaren, sleutels en klaar. Wel werd verzocht hem meteen mee te nemen om problemen te voorkomen. Geen punt. Groene platen erop en gaan :-).

Technisch reed hij lekker en heb ik geen problemen kunnen ontdekken. Wel kon hij een flinke poetsbeurt gebruiken. Daar kom ik vast nog wel eens op terug.

Audi A6 2.5 tdi AllroadNaar mijn mening is een openbare verkoop een leuke manier om een auto te kopen. Er kleven echter ook wel wat nadelen aan. Zo is het vooraf niet zeker of het door gaat. Een openbare verkoop kan een minuut van te voren nog worden afgezegd. Dan rijd je dus voor niks. Verder zijn het eigenlijk alleen maar andere handelaren, dus reken niet op het koopje van de eeuw.

Oh ja, voor het geval je wilt weten wat hij heeft opgeleverd. Ik heb hier een gewone Audi A6 2.5 tdi Quattro op ingeruild met bijbetaling van 1000 euro.

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.
No comments yet.

Leave a Reply