Exportwagen.eu / ikwilopmobile.de de kosten waard?

Laat ik beginnen met mijn mening; Absoluut het geld niet waard en ik zou iedereen afraden er aan te beginnen.

Zo, dat is er uit. Aangezien ik de meeste van mijn auto’s in Duitsland verkoop leek het me goed om via Exportwagen.eu op mobile.de te gaan adverteren. Ze richten zich volledig op Nederlandse handelaren die ook graag voor export willen verkopen op het Duitse Mobile. Het idee is goed, want Mobile.de is naar mijn mening het grootste platform van Europa voor handelaren. Naast het adverteren op Mobile, adverteer ik ook wel eens op marktplaats met auto’s voor export. Mede daarom kan ik een goede vergelijking maken.

Het begin van mijn avontuur met deze club ging niet echt gesmeerd. Ik had een auto voor export op Marktplaats geadverteerd. Dus een Nederlandse auto ex BPM. Deze advertentie werd door hen doorgezet naar Mobile.de op het moment dat ik net geland was in de VS. Aangezien het een van hun diensten is om bij het adverteren in Duitsland de BPM er uit te halen, klopte er niks van de vraagprijs. Mijn auto (een grijze Audi A4, ik vergeet hem niet meer) was de goedkoopste van heel Duitsland. Die werd dus online gezet met nog eens 1000 euro minder. Het gevolg was dat ik mijn telefoon uit moest laten tot ik ergens bij een PC kon om die auto snel offline te halen. Opstartprobleempje.

Ik zal niet te uitgebreid uitweiden over alle problemen die ik had met de advertenties, maar er klopte niks van. Na 3 auto’s op die manier aangeboden te hebben, heb ik verder niks meer via die club aangeboden.

Afgezien van mijn problemen op mijn situatie kan ik ook nog wat objectiever aangeven waarom het niet werkt. Bezoekers op Mobile.de vanuit Duitsland zien standaard alleen maar advertenties BINNEN Duitsland. Om advertenties van verkopers uit Nederland te kunnen zien, moet er dus een extra stap worden genomen. Dat doen maar weinig bezoekers van de site.
Voorbeeldje: Volvo V70, goedkoopste van Duitsland, na 9 dagen 110x opgevraagd. Op dit moment heb ik een Volvo V70 op Mobile.de online. Na 5 dagen staat de teller op 550x opgevraagd. Even voor de beeldvorming. De bewuste V70 welke ik via Exportwagen.eu had aangeboden, heb ik vervolgens zelf online gezet en toen kreeg ik het 10 voudige aantal bezoekers.

Maar het is toch voor weinig extra kosten veel extra bereik?
Naar mijn ervaring valt het extra bereik nogal tegen. Van de bewuste Audi A4 kan ik nog wat statistieken van de Nederlandse advertenties vinden. Die werd in Nederland vaker opgevraagd dan via Mobile.de. Dat terwijl in de titel duidelijk werd aangeven EXPORT en ex BPM. Dus handelaren uit het buitenland, weten ook Marktplaats wel te vinden.

Mij heeft dit hele avontuur, meegenomen dat die Audi A4 onder mijn doelgroep bekend was als 1000 euro in prijs verhoogd, tussen de 600 en 1000 euro gekost en misgelopen verkoopprijs en kosten van Exportwagen.eu. Daarnaast de irritatie van het regelrechte prutswerk rondom mijn specifieke situatie. Dus mijn advies zou zijn hier vooral niet mee in zee gaan.

, ,

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.

One Response to “Exportwagen.eu / ikwilopmobile.de de kosten waard?”

 1. Rolf Westgeest November 21, 2018 at 11:01 am # Reply

  Beste Michel,

  Graag wil ik als eigenaar en toenmalig contactpersoon van Exportwagen.eu reageren op je verhaal hierboven. Volgens mij hebben we met je Audi A4 een verkeerde start gemaakt.

  Gelukkig mag je in Nederland bijvoorbeeld op Marktplaats niet meer excl BTW of excl BPM adverteren volgens de ACM wet. Exportwagen.eu heeft geen last meer van nógmaals BPM en of BTW uit een excl BPM/BTW geadverteerde Nederlandse verkoopprijs. Dus de Exportwagen.eu advertentie die wij doorplaatsen op mobile.de klopt nu beter.

  Dat gezegd hebbende, wil ik je graag tegemoet komen met nogmaals een pilot, zodat ik je persoonlijk en beter kan begeleiden rondom je pricing, advertentie titels, teksten en opties. Wij sturen al jaren ruim 10.000 advertenties per maand automatisch vertaald en geoptimaliseerd door naar mobile.de om zodoende de kosten mobile.de te minimaliseren en ieders staffel optimaal te gebruiken.

  Uiteraard maken wij ook foutjes, waarvan we graag leren en ze verbeteren. Bij deze de uitnodiging voor poging twee ikwilopmobile.de!

Leave a Reply