Het begin van je autohandel

Beginnen met een autohandel. Eigenlijk zou de eerste stap moeten zijn naar de KVK te gaan en jezelf in te schrijven als autohandelaar. Toch is het misschien beter om eerst een de kat uit de boom te kijken. Voor een succesvolle autohandel is namelijk meer nodig dan een bedrijf. Je moet er gevoel voor krijgen. Begin eerst eens met het kopen van een auto die je met wat winst kunt verkopen. Dan weet je meteen waar je op moet letten. Je eerste auto zul je waarschijnlijk verlies op maken. Dat geeft niet. Zie het als leergeld en houd het verlies binnen de perken. Oh ja, mocht je een partner hebben, communiceer dat duidelijk. Scheelt een hoop uitleg achteraf.

Uiteraard verwacht je van mij nu de gouden tip van wat er de eerste keer gekocht moet worden. Sorry, een gouden tip is er niet. Dat moet je zelf uitvinden. Wat ik wel ga doen is je wat algemene wijsheden geven, waar je het voor nu mee moet doen.

Tip 1
Incourant is een kwestie van prijs
Iedere handelaar heeft een voorkeur voor courante auto’s. Maar hoe slim is het eigenlijk? Er staan op dit moment 778 Volkswagens Golf van 2000 tot 2003 te koop op marktplaats. Probeer daar maar eens tussen gevonden te worden. Er staan daarentegen 228 Alfa 147’s op marktplaats. Daarvan slechts 47 diesels. Daarmee is het eenvoudiger om goed naar voren te komen bij zoekopdrachten. Eigenaren van een incourante auto weten vaak dat hun auto vanwege de incourantheid minder waard is, maar niet iedere koper weet dat een BMW 530d met handbak slecht verkoopt tov een automaat.

Tip 2
10 auto’s met 250 euro winst per stuk is meer dan 1x 2500 winst
Het lijkt een open deur, maar het is echt zo. Toch zou ik de voorkeur geven aan 10 keer 250 euro. Het namelijk ook een stukje risico spreiding. Als je 10 auto’s koopt en verkoopt en er zit een misser tussen, is dat minder dramatisch dan bij 1 auto.

Tip 3
Mooie auto’s verkopen niet per se het beste
Sorry, maar naar mijn ervaring werkt het niet zo dat men gaat voor de beste auto. Sterker nog, men gaat voor de beste prijs kwaliteit verhouding, waarbij de gemiddelde particulier de technische staat niet kan beoordelen. Houd er gewoon rekening mee dat in het lagere prijssegment de prijs het hoofdargument is. Dat die Kadett van jou 4 nieuwe Michelin banden heeft die de waarde van de overstijgen maakt voor de meeste kopers niet uit. Die met gladde banden is immers wel 100 euro goedkoper.

Tip 4
Inruil? Graag!
Als mensen hun oude auto willen inruilen, houden ze vaak al rekening met een lage prijs. Dus dat is een mooie manier om aan auto’s te komen.


Wees eerlijk
Ga niet lopen te vertellen dat je de auto van je moeder verkoopt, als dat niet zo is. Kopers vinden een goed verhaal belangerijk en prikken zo door leugens heen.

Nu is het tijd om eens te zoeken naar een leuke auto om je handel mee te beginnen. Ik zou het leuk vinden als je laat weten wat je hebt gekocht en hoe het gegaan is.

, , ,

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.
No comments yet.

Leave a Reply