Waarom RDW erkenning?

Pasgeleden heb ik de knoop doorgehakt dat ik een RDW erkenning wil. Misschien is het goed om toe te lichten waarom ik zo veel verwacht van de RDW erkenning.

Ik heb nu al een auto bedrijf, maar geen RDW erkenning. Dat betekend onder andere dat ik een auto bij een PostNL servicepunt op naam moet stellen. Dat moet dan op naam van mijn auto bv, dus moet ik met een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel en de autopapieren en vaak de verkoper naar een PostNL punt. Die zitten nooit dicht bij, is mijn gevoel, en zijn vaak dicht als ik ze nodig heb. Aangezien ik dit naast mijn gewone dagbaan doe, ga ik nog wel eens wat later in de avond of op zondagen kijken bij een auto. Dat houdt dan voor mij in, dat ik later moet terugkomen in verbanden met het overschrijven.

Een ander punt is dat ik wegenbelasting mag betalen op het moment dat een auto op naam van de bv staat. Dat is jammer van het geld, want er in rijden mag ik niet. Ik heb de auto namelijk niet verzekerd. Dat is weer een ander punt, een auto moet verzekerd zijn. Dat kost ook weer geld en is in ieder geval nodig voor de rit naar huis. Ik zou de auto die ik koop kunnen schorsen, wat iets van 80 euro kost, maar dan kan ik er niet mee naar huis rijden. Ik zou er mee naar huis kunnen rijden en dan schorsen, maar dan moet ik wachten tot ik de kentekencard heb ontvangen. Kortom, een veel gedoe wat volgens mij met een erkenning handelsvoorraad een stuk eenvoudiger en goedkoper is.

Oh ja, ik hoop trouwens ook wat meer auto’s te kunnen verkopen, waardoor het zonder RDW erkenning eigenlijk niet meer te doen is…..

About Michel

Siemi, aka Michel Slender, is al sinds lange tijd bezig met auto's. Ooit begonnen als zaterdagpoetser bij een lokale autodealer. Wat later is Michel als hobby wat gaan handelen met auto's. Dat ging hem goed af en hij heeft er veel plezier aan beleefd. Na een buitenlands avontuur in het verro oosten, heeft Michel het handelen in auto's weer opgepakt. Ditmaal met een echt bedrijf. Dat bedrijf van Michel, Can do it Automotive bv geheten houdt zich met nadruk bezig met import. Kijk maar op http://www.bpmberekenen.com voor meer info.
No comments yet.

Leave a Reply